VOORGERECHTEN

Koude voorgerechten.

(*alleen in combinatie met een hoofdgerecht) 

Carpaccio met truffelmayonaise, oude kaas en pijnboompitten. € 9,50

Gerookte zalm met saffraan-citroenmayonaise, hoeve ei en Hollandse garnalen. € 10,50

Proeverijtje van het seizoen; een optochtje van Brabantse hachee, salade van gerookte eend, reebok paté en bessen konfijt. € 10,50

Onze soepen.

Hollandse tomatensoep, gevuld met vermicelli, soepballetjes en room. Knapperige soepstengel € 6,50

Klassieke uiensoep gegratineerd in de oven. Knapperige soepstengel. € 7,00

Warme voorgerechten.

 Heerlijke Franse wijngaardslakken in knoflookboter gegaard. € 9,75

Noedels met garnalen en kip, gekookt in kipbouillon met prei, paprika, champignons en soja. € 9,00

*  Winterbordje; truffel-mozzarella soep, wild eenden boutje en wildbitterbal € 10,00

HOOFDGERECHTEN

Visgerechten:

Gebakken zeetong (500 gram), eigen jus afgeblust met limoen. € 27,50

Vissersbordje; 4 soorten gepocheerde vis met witte wijnsaus. € 18,75

Gebakken kabeljauw met Brabantse hachee. € 19,50

Vleesgerechten:

Coq aux vin; winterse stoofpot van boerenkip in een volle jus van rode wijn en wintergroentes. € 17,50

Brabants draadjesvlees: gestoofd met uien, Gulpener mosterd, laurier en mager stoofvlees. € 19,50

* 1 hele sparerib mild gekruid met apart gerookte grillsaus. € 18,75

1,5 spareribs mild gekruid met apart grillsaus. € 25,50

Varkenshaasje geserveerd op heerlijk gekruid pulled porc (24 uur gegaard vlees) en smokey barbequesaus. € 19,75

Hertenbiefstuk met Grand Veneursaus en Terschellingse gesuikerde cranberries. € 25,50

Tournedos Rossini. Klassiek bistro gerecht van een biefstuk van de runderhaas met eendenlever en romige madeirasaus. € 26,50

Vegetarische gerechten

Quiche van groentes, kaas en compleet garnituur. € 16,00

Aubergine gestoofd en gevuld met fijn gesneden wintergroentes gesmoord met look en bosui overgoten met kaassaus. € 16,00

Bij al onze hoofdgerechten serveren wij verse friet, gebakken aardappelen, verse groentes van het seizoen, stoofgroenten, huisgemaakte stoofperen en een bistrosalade en mayonaise.

NAGERECHTEN

Dame Blanche; Heerlijk romig vanille-ijs met warme chocoladesaus. € 6,75

Tarte tatin ( “verkeerd” appeltaartje) met calvadossaus en appel-kaneelijs. € 7,75

Mousse van chocolade met parfait van mandarijn, saus van bloedsinaasappel en slagroom. € 7,50

Crêpes Suzette; Geflambeerde flensjes met vanille-ijs en Grand Marnier. € 7,75

Nougatine ijstaart met amarettosaus. € 7,00

Gegratineerde camembert met vijgen, granaatappel en pistache. € 9,00

Seizoenspecialiteiten

Ieder seizoen heeft zijn spijzen. Vanaf heden verschillende winterse gerechten zoals hertenbiefstuk, draadjesvlees, kabeljauw en vers gemaakte stoofperen. Natuurlijk hoort daar de Gulpener Wintervrund bij of een lekkere bijpassende winterse wijn uit onze wijnkaart.